wordpress blog post tumbnail

WordPress, de koning van websites!

Het bouwen en onderhouden van een website kan meer bloed onder je nagel uithalen dan een kind dat achter je op het vliegtuig tegen je stoel schopt, vooral als je er niets van af weet. Gelukkig is WordPress er om dit proces eenvoudiger te maken. Dit content management systeem (CMS) stelt jou in staat om websites te creëren, beheren en onderhouden zonder dat je hoeft te coderen. In dit artikel duiken we dieper in op waarom WordPress zo populair is en hoe het webontwikkeling heeft veranderd.

Euh, een CMS?

Een CMS, of content management systeem, is een softwaretoepassing die het beheer van digitale content vereenvoudigt. Met een CMS kunnen gebruikers eenvoudig content maken, bewerken, beheren en publiceren zonder technische kennis. Dit maakt het mogelijk voor iedereen, van bloggers tot ondernemers, om een professionele online aanwezigheid te hebben.

King of the internet!

WordPress is zonder twijfel het meest populaire CMS ter wereld. Het wordt gebruikt door maar liefst 43% van alle websites op het internet. Dit zotte marktaandeel is te danken aan de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en uitgebreide functionaliteiten van het platform.

Maar er is meer…

Een van de grootste voordelen van WordPress is de enorme markt van plug-ins. Plug-ins zijn extra stukken code die door externe ontwikkelaars zijn geschreven om de functionaliteit van WordPress uit te breiden. Of je nu een eenvoudige blog beheert of een complexe e-commerce site wilt opzetten, er is vrijwel altijd een plug-in die aan je behoeften voldoet. Enkele bekende voorbeelden zijn:

  • WP Rocket: Een extra stukje functionaliteit dat er voor zorgt dat je website sneller geladen wordt dan je kan knipperen met je ogen.
  • WooCommerce: De meest populaire e-commerce plug-in voor WordPress, waarmee je eenvoudig een online winkel kunt opzetten en beheren.
  • Elementor: Een eenvoudige pagina bouwer die het ontwerpen van aantrekkelijke webpagina’s zonder enige codering mogelijk maakt. Wil je een mooie foto van je laatste werk op je website zetten, sleep de foto simpelweg op je pagina en klaar!

Let wel op! Dit zijn allemaal handige snufjes maar niet al deze extra functionaliteiten zijn gratis. De meeste plug-ins hebben een gratis versie maar als je de volledige suite aan functionaliteiten wilt zul je er voor moeten betalen.

Eindeloze mogelijkheden!

WordPress begon oorspronkelijk als een platform voor bloggers, maar is sindsdien geëvolueerd tot een veelzijdig CMS dat kan worden gebruikt voor verschillende soorten websites:

  • Blogs: WordPress biedt uitgebreide mogelijkheden voor bloggers, inclusief een gebruiksvriendelijke interface en krachtige publicatietools.
  • Simpele Statische Informatiewebsites: Bedrijven kunnen eenvoudige, maar professionele websites maken om hun diensten en contactinformatie te delen.
  • E-commerce: Met plug-ins zoals WooCommerce kunnen ondernemers hun eigen online winkels opzetten en beheren.
  • Online Leerplatforms: WordPress kan worden omgevormd tot een krachtig leerbeheer systeem (LMS) met de juiste plug-ins, waardoor het ideaal is voor het aanbieden van online cursussen en trainingen.

Waarom ik?

Er zijn verschillende redenen waarom WordPress beter is als andere CMS-opties:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Zelfs beginners kunnen snel leren hoe ze WordPress moeten gebruiken dankzij de gemakkelijke interface en uitgebreide documentatie. Niet te vergeten, de eindeloze tutorials die online te vinden zijn.
  • Flexibiliteit: De mogelijkheid om plug-ins en thema’s te installeren betekent dat je website kan groeien en evolueren met je behoeften.
  • Gemeenschap en Ondersteuning: Met een grote, actieve gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars is er altijd hulp beschikbaar. Van online forums tot officiële documentatie, je kunt altijd antwoorden vinden op je vragen.

Conclusie

WordPress heeft de manier waarop mensen websites maken en beheren volledig veranderd. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten en enorme plug-in markt is het geen verrassing dat 43% van alle websites op het internet door WordPress worden aangedreven. Of je nu een blogger bent, een ondernemer, of een online docent,  WordPress biedt de tools die je nodig hebt om een succesvolle online aanwezigheid op te bouwen.

netbrew logo

Welkom bij NETbrew! Wij zijn gespecialiseerd in het maken van websites die jouw digitale plaatje vervolledigen.

2023 © alle rechten voorbehouden.